1.Click here to install Extensions : http://gkplugins.com/extensions/ 
 
Zbog ukidanja Jave na chrome i generalno problema sa njom neki serveri su u pokušaju da zaobiđu potrebu za javom omogućili upotrebu Extensions-a (iako je java u ovom trenutku još potrebna za mnoge servere). 

U najjednostavnijem prevodu Extensions je mali programski dodatak (add-on) vašem pretraživaču (Chrome, Mozilla, Opera itd) koji 
mu omogućuje da izvršava neki zadatak. 

Svi dodatci se preuzimaju sa zvaničnih add-on sajtova svakog od pretraživača i samim tim su provereni. 

Instalacija je veoma jednostavna i obavlja se u par klikova (dosta jednostavnije od jave i potrebno je odraditi samo jednom). 

Uputstvo: 
 
1) Ukoliko server zahteva instalaciju dodatka umesto jave to će da piše na playeru, na primer: 


 
Samo kliknete na natpis na playeru i budete preusmereni na skidanje dodatka. 

2) Pratite opis ispod slike: 


1) Kliknete na naziv dodatka - http://gkplugins.com/extensions/(automatski prepoznaje pretraživač i koji je dodatak potreban za njega) i bićete automatski preusmereni na zvaničnu stranicu za skidanje, u vrhu desne strane videćete opciju Install kliknete na to i čekate da završi (treba mu svega par sekundi). 

2) Nakon instalacije dodatka kliknete na gkplugins-helper.js i otvori vam drugu stranicu gde odmah u vrhu imate opciju Install (na slici ispod koraka 2 imate prikazano tačno šta treba kliknuti, slika pokazuje pretraživač koji koristite automatski) kliknete na to, sačekajte par sekundi i to je to. 

Nakon toga samo ponovo učitate stranicu sa sadržajem koji ste hteli da pustite i to je to. :)